Skip to content Skip to footer

Kezelések és tartalom

Fogászati hidak

fogpótlási megoldások közé tartoznak. A hídra akkor van szükség, amikor a páciens fogának egy darabja, vagy az egész fog hiányzik, esetleg maga a fog olyan állapotban van, hogy már menthetetlen.

Mi a híd és mire alkalmas?

A fogászatban a híd a keletkezett foghiány pótlására alkalmas. A legfontosabb célja, hogy mint összemerevített rendszer tartósan pótolja a foghiányokat.

A fogászati híd, felépítését tekintve fogkoronákból áll. A korona csak egy fogra készül, míg a fogászati híd viszont több fog pótlására nyújt teljes körű megoldást.

Létezik szomszédos fogakra, valamint Premium Straumann, Nobel Active vagy Alpha Bio implantátumra épülő híd is.

A fogra épülő híd jellemzői

A fogra épülő hídnál, a foghiányt környező fogak megfelelő kialakítását követően van lehetőség a híd felhelyezésére. Feltétel azonban, hogy a környező fogak teljesen épek és egészségesek legyenek. Csak ez teszi lehetővé, hogy szakembereink olyan állapotot alakítsanak ki, hogy a híd megfelelően, stabilan illeszkedhessen rajtuk.

Hidra alkalmas ép és egészséges környező fogak

A fogra épülő hídhoz a hidat tartó ép fogak felszínének lecsiszolása szükséges, hogy az illesztés tökéletes legyen.

Maga a csiszolás nem veszélyezteti a fogak egészséges állapotát.

Ezzel a módszerrel néhány hét alatt elkészül a tökéletes esztétikai élményt nyújtó fog, mely hűen adja vissza a természetes fogak kinézetét.

Rágásnál azonban érdemes kicsit körültekintőbbnek lenni egyes ételek (keményebb falatok) fogyasztásakor

Előkészített, lecsiszolt fogak

Az implantátumra épülő híd jellemzői

Az implantátumra épülő híd esetében nincs szükség a foghiányt környező ép fogak lecsiszolására, valamint a beültetett implantátum révén a keményebb falatok rágása is biztonságosabb. A hiány területén elhelyezkedő csont terhelése egyenletes lesz, a csontsorvadás kockázata nélkül.

Híd felhelyezése 2 implantátumra több hiányzó fog pótlására
Teljes körhíd 6 implantátumon teljes fogsor pótlására