Skip to content Skip to footer
Ránctalanítás botulinum toxinnal (botox)

Napjaink egyik legnépszerűbb és leggyakoribb esztétikai kezelése a botulinum toxinnal (botox) történő ránctalanítás.

A kollagén és elasztikus rostok száma fokozatosan csökken 20-as éveink közepétől, így bőrünk apránként veszít rugalmasságából. Emiatt azok a ráncok, amik a mimikai izommozgások (pl. homlokráncolás, fintorgás) következtében alakulnak ki, egyre határozottabban rajzolódnak ki. A botox injekciós eljárás ezeknek a ráncoknak a kezelésére alkalmas. Az adott területen elhelyezkedő ráncok kisimulnak, ugyanis a botox hatása ideiglenesen meggátolja az izom működését az adott területen.

A kezelés eredményessége 10 nap után mutatkozik meg és hatása 3-4 hónapig tart. Ezután az izom apránként visszanyeri működését. A hatóanyag rendkívül precízen és személyre szabottan adagolható. A szakszerűen elvégzett kezelés természetes és fiatalos külsőt eredményez, az arc nem lesz szoborszerűen merev.

A kezelés 18 éves kortól végezhető.

A botulinum toxinos kezelés hatására a ráncok kisimulnak
Kinek ajánlott a botoxos ránctalanítás?

A botoxkezelés ideális a mimikai ráncok működése miatt kialakult ráncok kezelésére. Azok számára javasolt, akik szeretnék megelőzni barázdáik elmélyülését, illetve kialakulását. A kezelés során átmenetileg blokkoljuk a ráncok keletkezéséért felelős izmok mozgását, így a bőr kisimul. Az izom működése fokozatosan, 3-4 hónap alatt áll helyre. A kezelés a hatás megszűnése után ismételhető.

Milyen célból vehető igénybe a kezelés?
  • mély ráncok kialakulásának megelőzése az arc felső egyharmadán
Kezelhető felületek

Az arc felső egyharmada.

A kezelés előkészítése

Az eljárás nem igényel otthoni előkészítést.

A kezelés menete

A plasztikai sebész szakorvos összeállítja a kezelési tervet és megbeszéli a pácienssel a kezelendő területet. Először fertőtlenítjük az adott területet, majd beinjekciózzuk a hatóanyagot a kezelési pontokba. A folyamat gyors és jól tolerálható, csak minimális kellemetlenséggel jár.

A botulinum toxinos hatóanyag rendkívül precízen és személyre szabottan adagolható
Mikor nem végezhető el a kezelés?

A kezelés nem végezhető el:

  • várandóság, szoptatás alatt
  • izom-, ideg- és autoimmun betegség esetén
  • akut gyulladásos, légúti tünetek megléte esetén
  • bőrfertőzés (pl.: herpesz) esetén
  • botoxszal szembeni túlérzékenység esetén
Munkaképesség, otthoni ápolás

A tűszúrások helyén kialakulhatnak apró bevérzések, ezek 1-2 nap elteltével felszívódnak, azonban sminkkel elfedhetők. A kezelést követő 14 napban tilos a kozmetikai arcmasszázs.

Kezelések száma

Az eljárás egy alkalomból áll.

A kezelés ára